Talijanski tenor

Slavni Andrea Bocelli dolazi u Pulu. U Areni će obilježiti 30 godina blistave karijere

Tea Tidić

Foto: Glas Istre

Foto: Glas Istre

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, slavni Andrea Bocelli koncertom u pulskoj Areni 30. kolovoza proslavit će puna tri desetljeća karijere, javlja Glas Istre


Organizator koncerta je Charm Music, a ulaznice za ovu jedinstvenu glazbenu večer s Andreom Bocellijem u prodaju kreću 14. veljače u 11 sati putem Eventim.hr online sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima.


Ovo nije prvi put da slavni tenor i najprodavaniji izvođač klasične glazbe nastupa u Puli – kako je Glas Istre tada izvještavao, nastupio je 2005. godine u prepunom pulskom amfiteatru.


U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u talijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom svijeta prodao preko 90 milijuna primjeraka svojih izdanja.


Svoje pjevačko umijeće usavršavao je pod vodstvom mentora Franca Corellija, a isprva se proslavio pobjedom na glazbenom festivalu Sanremo 1994. Istovremeno je započeo svoju blistavu klasičnu karijeru, izvodeći remek-djela iz opernog repertoara, te se probio na međunarodnu scenu, podjednako osvojivši ljubitelje opere, ali i pop publiku.

Oborio sve rekorde glazbene industrije


Tijekom godina maestro Bocelli oborio je sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao je divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma. Već je album “Romanza” iz 1997. postao jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena, dok je “Sacred Arias” iz 1999. najprodavaniji album klasične glazbe bilo kojeg solo izvođača u povijesti.


Album “Sì” iz 2018. debitirao je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma, postavši Bocellijev prvi album broj jedan u obje zemlje. Album je obilježio i duet s umjetnikovim sinom – Matteom Bocelli. Njegov zadnji album “Believe” iz 2020. je “duhovna autobiografija” koja spaja svete pjesme i pjesme koje govore duši. Album sadrži poznate pjesme (poput “You’ll Never Walk Alone” i “Amazing Grace”), kao i originalne pjesme koje su, među ostalima, skladali sam Bocelli i Ennio Morricone.