Plesno-glazbena priča

“Sanjam u snu” Tonje Čuić u subotu u Muzeju Apoksiomena

Portal Novi list



U subotu, 25. svibnja 2024. god., u 19 sati u Muzeju Apoksiomena održat će se glazbeno-scenska predstava “Sanjam u snu”, autorice Tonje Čuić.


Tonja Čuić hrvatska je pijanistica i forte pijanistica, koja trenutno živi u Karlsruheu, Njemačka. Svoje glazbeno obrazovanje započela je u 12. godini kod profesorice Branke Fačini Vrhovski.


Preddiplomski studij pohađala je kod profesora Ljubomira Gašparovića u Zagrebu i magisterije kod Petera Eichera i Kristiana Nyquista u Karlsruheu, u Njemačkoj. Kao solistica, solistica s orkestrom ili u duu održala je koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj, Portugalu i Finskoj.




“Sanjam u snu” je plesno – glazbena priča iz dubine sna ispričana glasom Dine Jularić – Ivančić i pokretom Mije Zalukar uz instrumentalnu pratnju Tonje Čuić na klaviru i Petre Kušan na violončelu. U programu će biti izvedena djela Schumanna, Amy Beach, Brahmsa i dr. Ova glazbeno – plesna predstava igra se pojmovima sanjarenja i sanjanja, otkriva nam ili samo zapitkuje tko je glavni u našim snovima i našim mislima te koliko duboko se naše emocije mogu razvijati u našoj podsvijesti, navodi se u najavi.