Odlazak velike glumice

Rade Šerbedžija o preminuloj kolegici: ‘Ono što je Mira Furlan doživjela 1991. je sramotno’

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Šerbedžija kaže kako je objektivna činjenica da je Mira Furlan bila jedna od „najblistavijih umjetnica” na području bivše države„Mira ama baš ničim, ama ničim nije zaslužila takav odnos prema njoj kakav je ona doživjela ’91. godine, e u tom smislu je sramota, ali za te ljude, ali nju su branili ljudi i kazališni radnici i u Hrvatskoj i Srbiji i svugdje. I filmski i kazališni ljudi”, izjavio je za N1 Rade Šerbedžija, govoreći o prerano preminuloj kolegici, velikoj glumici Miri Furlan.


Bivša prvakinja HNK-a u Zagrebu postala je početkom rata politički nepodobna. U rodnom Zagrenu tad je dobila otkaz i ostala bez stana, a sa suprugom, beogradskim redateljem Goranom Gajićem, novi je život odlučila pronaći u Americi.


Šerbedžija kaže kako je objektivna činjenica da je Mira Furlan bila jedna od „najblistavijih umjetnica” na području bivše države.
“Ona se već kao mlada glumica istaknula nekom posebnom ljepotom, stilom, glumom, pameću, nježnošću, tako da je postala i simbol ženske ljepote i simbol pameti i mudrosti, talenta i talentirane glumice”, rekao je Šerbedžija i dodao kako je Mira Furlan bila nježna i ranjiva osoba, koja se teško nosila s okrutnošću svijeta.


“Zbog toga je više nego drugi trpjela i patila”, zaključio je Šerbedžija u razgovoru za N1.