Predbijenalski program MBZ-a

Otvara se izložba “Kelemenov pozdrav svijetu”

Kim CuculićZAGREB – Predbijenalski program 31. muzičkog biennalea, koji ove godine slavi 60. rođendan, kreće u petak 9. travnja. Ključni festival suvremene glazbe ovaj se put održava od travnja do rujna, u četiri programska bloka pod nazivom »Furioso!«, »Shifting«, »Le sacre de l´été« i »Celebration!«.


Predfestivalski dio donosi nekoliko pop-up koncerata i glazbeno-plesnih akcija na otvorenom u izvedbi studenata Muzičke akademije. U sklopu ovog dijela pretprograma 13. travnja otvara se i izložba »Kelemenov pozdrav svijetu« u Etnografskom muzeju, a u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina. Ovom izložbom odaje se počast utemeljitelju MBZ-a Milku Kelemenu. Predfestivalsko vrijeme obilježit će interaktivne instalacije Bojana Gagića, Vitra Drinkovića, Ane Horvat i Ive Ćurić.


Nakon predbijenalskog programa, 18. travnja na redu je svečano otvorenje ovogodišnjeg Muzičkog biennalea Zagreb i početak prvog programskog bloka pod nazivom »Furioso!« MBZ otvaraju Zagrebački solisti, ansambl koji je uz festival od njegova osnutka 1961. godine.