Festival

Nastupom Zagrebačkog kvarteta zatvorene Lubeničke večeri

Walter Salković

Foto Walter Salković

Foto Walter Salković

Kraj festivala simbolički je označio gradonačelnik Marin Gregorović spuštanjem festivalske zastave uz zvuke meha mladog sopca Tonija Fučića



Na posljednjem ovogodišnjem koncertu u sklopu Lubeničkih večeri nastupio je Zagrebački kvartet, najstariji hrvatski komorni ansambl.


Na programu su bila djela Sorkočevića, Brahmsa, Dvoraka, Tkalčića i Griega, a kraj festivala simbolički je označio gradonačelnik Marin Gregorović spuštanjem festivalske zastave uz zvuke meha mladog sopca Tonija Fučića.


– Nažalost, sve je manje stalnih stanovnika Lubenica, ali i naš festival doprinosi tome da se život nastavlja na ovom drevnom mjestu, rekao je Gregorović u svom završnom obraćanju publici na trgu u Lubenicama, te se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji 32. Lubeničkih večeri.




Zagrebački kvartet / Foto Walter Salković


Kao i lanjske, ovogodišnje Lubeničke večeri sastojale su se od svega tri koncerta i svi su održani na otvorenom, a ne u župnoj crkvi kao što je bilo uobičajeno prije korona krize.


Osim Zagrebačkog kvarteta nastupio je Duo Inspiratus kojeg čine violinist Wladimir Kossjanenko i gitarist Petar Čulić, a Lubeničke večeri otvorene su Zajčevom operom Nikola Šubić Zrinjski koju je ansambl Opere izveo u creskom franjevačkom samostanu jer se u Lubenicama očekivalo nevrijeme.


Lubeničke večeri održane su pod pokroviteljstvom predsjednika Zorana Milanovića, a financirali su ih Ministarstvo kulture, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica grada Cresa kao generalni sponzor.


Manifestaciju su još sponzorirali Arriva, Cresanka i Željezara Nazagrad, a restorani Regata, Santa Lucia i Šumica počastili su izvođače i organizatore.