Sve spremno

Na povijesnim lovranskim lokacijama počinje četvrti festival klasične glazbe Lovran Classic

Kim Cuculić

Prvi koncert bit će održan u srijedu 7. srpnja u 21 sat na Trgu sv. Ivana u Lovranu. Nastupit će harmonikaši maturanti Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, koji će se predstaviti atraktivnim programom



LOVRAN – Nakon prošlogodišnjeg izdanja festivala klasične glazbe Lovran Classic, koji je u zahtjevnoj 2020. godini održan kao sastavni dio EPK 2020, u jednako izazovnoj 2021. nastavlja u svojem četvrtom izdanju s trima koncertima na povijesnim lokalitetima lovranskog starog grada. Prvi koncert bit će održan u srijedu 7. srpnja u 21 sat na Trgu sv. Ivana. Nastupit će harmonikaši maturanti Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, Marin Bilić, Vanesa Brajuha i Tin Fledrović. Predstavit će se atraktivnim programom kojim se natječu za upis na glazbene akademije u Hrvatskoj i Njemačkoj.


U petak 9. srpnja u 20 sati u župnoj crkvi sv. Jurja lovranskoj će se publici predstaviti Trio Corrente, u sastavu Metod Sironić (barokna flauta), Lea Sušanj Lujo (barokno violončelo) i Jelena Tihomirović (čembalo). Izvodit će djela skladatelja koji su djelovali u sjevernijim europskim gradovima, od Berlina do Edinburgha u periodu kasnoga baroka.


Proslavljeni i nagrađivani Kvartet Papandopulo zaključit će festival svojim koncertom koji će se održati u ponedjeljak 12. srpnja u 21 sat također na Trgu sv. Ivana. Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon). Izvodit će djela u obradi za njihov jedinstveni sastav te skladbe hrvatskih skladatelja, njima posvećene.




Festival se odvija u organizaciji Udruge Corona Laurea Lovran, uz potporu Općine Lovran i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Ulaz na sve koncerte je slobodan.