Razz i gosti

Ljeto na Contu: Uzbudljivi jazz koncerti i istinska jazz atmosfera

Marta Blažić

Denis Razumović Razz

Denis Razumović Razz

Ciklus od šest koncerata započinje večeras, a završni je nastup planiran za srijedu 12. kolovoza. Namjera mi je dovesti i gostujuće glazbenike od kojih bih posebno naglasio vokalista Lovru Mirtha te trubača Roberta Mikuljana, kaže Razz



RIJEKA – Na inicijativu Jadran Hotela d.d. na terasi riječkog hotela Continental već se nekoliko godina održava Ljeto na Contu, manifestacija u znaku kulturnih glazbenih događaja tijekom ljetnih mjeseci.


Već treću sezonu zaredom program za jazz glazbene večeri koje se održavaju srijedom tijekom srpnja i kolovoza, osmišljava i organizira poznati riječki jazz glazbenik Denis Razumović Razz.


Prva koncertna večer ovog ljeta najavljena je za danas, s početkom u 20.30, kada će na terasi hotela besplatan nastup održati Denis Razz Adjustable Group u kojem sviraju: Dorian Cuculić (klavir), Rajko Ergić (bubanj), Bojan Skočilić (kontrabas) i Denis Razumović Razz (alt i sopran saksofon).




– Ciklus od šest koncerata počinje danas, a završni je nastup planiran za srijedu, 12. kolovoza. Namjera mi je dovesti i neke gostujuće glazbenike, od kojih bih posebno naglasio vokalista Lovru Mirtha te trubača Roberta Mikuljana, a nadam se i neke druge.


Datume s večerima u kojima će nastupiti gostujući glazbenici nisam još utvrdio, ali bit će najavljeni pravovremeno na internetskim portalima, otkrio je Razz.


Ide nabolje


Cijenjeni riječki instrumentalist ističe kako mu je drago što kao istinski jazz glazbenik na ovim koncertima može izraziti svoj umjetnički stav, kako odabirom glazbenog materijala koji se na tim koncertima izvodi, tako i predstavljanjem svojih glazbenih suradnika koje iznimno cijeni.


– Želio bih naglasiti i poručiti glazbenim sladokuscima koji vole nepatvoreni, tradicionalni pristup jazz glazbi da ih na terasi hotela Continental čekaju uzbudljivi jazz koncerti srijedom i istinska jazz atmosfera, dodao je.


Iza njega, kao i njegovih kolega, vrlo je teško razdoblje prouzročeno pandemijom koronavirusa zbog koje su na nekoliko mjeseci bili otkazani svi nastupi.


– Ne moram posebno naglašavati koliko nam je svima bilo drago što smo ponovo počeli nastupati jer iako su te svirke na netu, ta digitalna spajanja glazbenika u grupne videouratke itd., sve to je jednostavno anemična, blijeda kopija žive svirke!


Nakon prvog šoka i prvog suočavanja s činjenicom da sam ostao bez ijednog jedinog giga koje je ionako teško dogovoriti i bez COVID-19 krize, stvari su se počele kretati nabolje kad su mi dali zeleno svjetlo iz hotela Continental, rekao je.


Mali gigovi


Potvrda da stvari idu nabolje i da je povratak na normalno funkcioniranje moguć, bila mu je iznenadna i ugodna ponuda da s Denis Razz Adjustable Groupom u lipnju nastupi četiri uzastopne večeri na manifestaciji Fažana grad tihe glazbe.


– I od tada se kreće… Ovo ljeto, a i sam kraj godine, pa onda i zima, za glazbenika poput mene koji se bavi samo jazz i eksperimentalnom glazbom, koji nema komercijalnih nastupa ni estradnih suradnji, koji samo svira gigove po malim klubovima itd., bit će teško razdoblje, ističe.


Kao i mnogi njegovi kolege, teška vremena i njega su potaknula na stvaranje pa tako trenutačno radi na novom nosaču zvuka.


– Koristim vrijeme u samoodabranoj samoizolaciji za rad na novom albumu na kojemu ću sve instrumente sam odsvirati. Do sada sam odsvirao oko 60 posto materijala i čeka me još velik posao, a onda i neizvjesnost, s obzirom na situaciju s diskografijom.


Ovog ljeta svirat ću uobičajene, tzv. »male gigove« sa svojom ekipom, nešto po Istri, pa na Labin Jazz Festu, pa s prijateljem Brunom Krajcarom i tako, a inače, ići ću češće na barku, na ribe, panula, škombri, šaruni, koja palamidica, po noći ušate…- zaključio je Razz.