Bogat program

Ljetno Art-kino nastavlja s projekcijama i u kolovozu, evo što će se sve naći na programu

Kim Cuculić

Na kinorepertoar prvi put stiže i hvaljena drama »Otac« Floriana Zellera s Anthonyjem Hopkinsom u glavnoj ulozi



RIJEKA – Kolovoz u Ljetnom Art-kinu u znaku je najgledanijih i najtraženijih naslova protekle filmske sezone Art-kina. Tom se prigodom na veliko platno pod zvijezdama u dvorištu kapucinskog samostana vraćaju ovogodišnji oskarovski dobitnici i domaći hitovi, a na kinorepertoar prvi put stiže i hvaljena drama »Otac« Floriana Zellera s maestralnim Anthonyjem Hopkinsom u glavnoj ulozi.


Filmski program tijekom kolovoza u Ljetnom Art-kinu otvara najgledaniji film ljeta, ali i protekle sezone Art-kina u cjelini, domaći dokumentarni hit »Ljubav oko svijeta« putnika, autora i supružnika Anđele i Davora Rostuhara. Filmske večeri u Ljetnom Art-kinu uljepšat će i zvijezda ovogodišnjih Oscara – »Zemlja nomada« Chloé Zhao s Frances McDormand u glavnoj ulozi. Film je u konačnici nagrađen s trima Oscarima – za najbolji film, najbolju redateljicu i najbolju glavnu glumicu. Tu je i novi, hvaljeni, nominirani i nagrađivani film danskog dogmaša Thomasa Vinterberga »Još jedna runda« u kojem je autor ponovio uspješnu suradnju s najpoznatijim danskim glumcem Madsom Mikkelsenom. »Još jedna runda« nagrađena je Oscarom u kategoriji Najbolji međunarodni igrani film.


Na programu je i film »Minari«, imigrantska priča s autobiografskim elementima iz djetinjstva redatelja Leeja Isaaca Chunga. Još jedno prikazivanje rezervirano je za »Djevojku koja obećava« britanske spisateljice, glumice i redateljice Emerald Lilly Fennell.




Novitet u programu Ljetnog Art-kina je film »Otac« Floriana Zellera, adaptacija istoimene i nagrađivane drame koja je svoju kazališnu premijeru imala u Parizu 2012. godine, a proglašena je najhvaljenijom predstavom desetljeća. Zellerov filmski prvijenac dobitnik je mnogih festivalskih priznanja, između ostalih Oscara i BAFTA nagrade.


Na velikom platnu Dječje kuće, čija se kinodvorana s ljetnih ferija vraća 27. kolovoza, na programu je »Divlji Spirit«, novi film iz studija DreamWorks Animation. Tu je i novi Disneyjev i Pixarov hit »Luka« te nastavak kultnog košaraško-animiranog klasika za cijelu obitelj »Space Jam: Nova legenda«.


Projekcije u Ljetnom Art-kinu tijekom kolovoza počinju u 21 sat. U slučaju lošeg vremena projekcija se seli u dvoranu Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte ([email protected]), a kupiti na blagajni Art-kina ili Dječje kuće svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.