Divna večer

Kalvarija pod zvijezdama: Pjesništvo i glazba “U bojama petroleja”

Kim Cuculić

Foto Kim Cuculić

Foto Kim Cuculić

Održana je večer poezije i glazbe u sklopu Kalvarije pod zvijezdama



U sklopu Kalvarije pod zvijezdama gostovao je program “U bojama petroleja”, večer poezije i glazbe. Kako Rijeka baš i ne obiluje javnim čitanjima pjesama, tek sporadično, bilo je ovo dobrodošlo gostovanje koje nas je podsjetilo da nam je poezija danas možda potrebnija nego ikad.


Isto tako, pokazalo se i to da pjesnici nisu tek čuđenje u svijetu, već i da osluškuju i svojim stihovima dijagnosticiraju vrijeme u kojem žive.


Na terasi Kalvarije nastupili su pjesnici i pjesnikinje Mirna Baničević, Bojana Guberac i Andrea Žic Paskuči, a sviranjem i pjevanjem sudjelovao je mladi glazbenik Lovro Mirth.




Pjesnici su sami čitali i interpretirali svoju poeziju, stilski i žanrovski raznoliku. Bojana Guberac i Andrea Žic Paskuči su pred svojim prvim ukoričenjima pjesama, što s nestrpljenjem očekujemo.


Lovro Mirth je na početku programa izveo pjesmu “The Man with the Child in His Eyes” Kate Bush, podsjetio nas je i na Amy Winehouse, a bilo je tu još dobre glazbe.


Pjesnička večer na Kalvariji okupila je solidan broj ljubitelja pjesništva, a za ovu prigodu pozornica je bila dekorirana prigodno, s mnoštvom plamena voštanica.