Festival povijesnog filma

Filmu “Dnevnik Diane Budisavljević” glavna nagrada u Waterloou

HinaIgrano-dokumentarni film »Dnevnik Diane Budisavljević« redateljice Dane Budisavljević osvojio je glavnu nagradu za najbolji film na međunarodnom Festivalu povijesnog filma koji se prošli tjedan održao u belgijskome gradu Waterloou, priopćili su u ponedjeljak producenti.


Odluku o nagradi jednoglasno je donio sedmeročlani žiri kojim je predsjedao glumac i redatelj Patrick Ridremont. Na svečanoj dodjeli nagrada Ridremont je istaknuo da je riječ o filmu koji ih je sve odreda potresao, dodavši da je »Dnevnik Diane Budisavljević« očaravajuć i važan film s iznimnim glumačkim ostvarenjem glavne glumice Alme Price.


Pod sloganom »Povijest nikad ne završava. Baš kao ni filmska umjetnost« Festival povijesnog filma Waterloo održao se osmu godinu zaredom, ove godine pod strogim epidemiološkim mjerama, no ipak uživo i pred publikom u kinu Wellington te na povijesnim lokacijama grada poznatog po posljednjoj Napoleonovoj bitki, dodaje se u priopćenju.
»Dnevnik Diane Budisavljević« premijeru je imao 2019. na Pulskom filmskom festivalu, a nakon uspješnog prikazivanja u kinima i na televizijama zemalja regije, trenutačno je dostupan za gledanje u cijelom svijetu putem online platformi Kino Europa Online, Cinneseum, Svevid te na HBO Adria.