Osmo izdanje

Festival alternative i ljevice FALIŠ ide unatoč složenoj epidemiološkoj situaciji

Davor Mandić



Osmi festival alternative i ljevice Šibenik bit će održan i ove godine, bez obzira na složenu epidemiološku situaciju i financijske probleme koji su pogodili cijelu kreativnu industriju, posebice njen izvođački segment, kažu njegovi organizatori.


– Zbog toga će i FALIŠ imati nešto izmijenjenu formu i manji broj sadržaja, naravno kvantitetom, a nikako kvalitetom. Umjesto uobičajeno, prve srijede u rujnu, počet ćemo dan kasnije, u četvrtak, 3. rujna, a završiti u subotu oko pola noći, kako je to već tradicija. Svi programski sadržaji bit će održani na starom mjestu, na Trgu Ivana Pavla II, odnosno Maloj loži.


Pored toga, ove godine na FALIŠ-u neće biti održana izložba u galerijskom, zatvorenom prostoru, ali to ne znači da je uopće neće biti. Također, broj stolica ćemo prilagoditi epidemiološkim mjerama, žaleći zbog nesumnjivo manjeg broja publike koja nas je podržavala svih ovih godina, ali i brinući za njihovo, naše i javno zdravlje – kažu organizatori.




U programu ovogodišnjeg FALIŠA bit će Petar Vidov, Ana Benačić, Branko Sekulić, Stipe Grgas, Denis Periša, Marko Podrug, Boris Dežulović, Viktor Ivančić, Zoran Grozdanov, don Hrvoje Katušić, fra Domagoj Runje, Petar Filipić, Slaven Rašković, Igor Čoko, Aneta Vladimirov, Davorka Blažević, Hrvoje Klasić, Snježana Koren, Božo Repe Dubravka Stojanović, Milivoj Bešlin.