Niz aktivnosti

Evo kako su riječki volonteri u kulturi obilježili Međunarodni dan volontera

Davor Mandić

Foto HKD

Foto HKD

Emina Bašić ovogodišnja je dobitnica nagrade "Volonterka godine"



Volonteri u kulturi Rijeke obilježili su Međunarodni dan volontera druženjem uz podjelu zahvalnica i nagrada, a prema najavama iz Volonterskog programa HKD-a na Sušaku, organizatora obilježavanja, sadit će i stabla ispred Dječje kuće.


Sve to dogodilo se u povodu Međunarodnog dana volontera koji se svake godine obilježava 5. prosinca.


– Na druženju u »Malom HKD-u« u Križanićevoj ulici volonterkama i volonterima su se obratili Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke, Edvin Liverić Bassani, ravnatelj HKD-a na Sušaku i Asja Brusić, voditeljica Volonterskog programa.




Pročitana im je i čestitka gradonačelnika Marka Filipovića, podijeljene su im zahvalnice te je organizirana besplatna tombola s nagradama koje su im pripremile riječke ustanove u kulturi.


Volonterka Emina Bašić ovogodišnja je dobitnica nagrade »Volonterka godine« koju su joj dodijelili Grad Rijeka i Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, a volonter Dario Jemrić, inženjer agronomije, za svoje je kolege osmislio radionicu sadnje crvenog i plamenog javora na zelenim površinama Art-kvarta ispred Dječje kuće. Aktivnost će se realizirati u prosincu.