Složena situacija

Odgođeni ovogodišnji “Dani Frane Petrića”

Walter Salković

Foto: W. SALKOVIĆ

Foto: W. SALKOVIĆ

Iako su pripreme počele na vrijeme, te se za skup prijavio veliki broj znanstvenika sa zanimljivim izlaganjima, Hrvatsko filozofsko društvo kao organizator manifestacije, suočilo se s nizom problema



CRES – Zbog složene epidemiološke situacije Organizacijski odbor Dana Frane Petrića odlučilo je odgoditi ovogodišnje izdanje te međunarodne znanstveno-kulturne manifestacije koja se u Cresu neprekidno održava već 28 godina. Kao i svake godine, skup se trebao održati u posljednjem tjednu mjeseca rujna i sastojati od dva simpozija, prvi na temu “Istok-Zapad: komparativna filozofija i svjetska situacija”, te drugi pod nazivom “Hrvatska filozofija i kultura u interakciji i kontekstu“.


Iako su pripreme počele na vrijeme, te se za skup prijavio veliki broj znanstvenika sa zanimljivim izlaganjima, Hrvatsko filozofsko društvo kao organizator manifestacije, suočilo se s nizom problema. Zbog pandemije koronavirusa otežana su putovanja, a sudionici skupa dolaze iz raznih zemalja širom svijeta. Osim toga, teško je bilo unaprijed procijeniti kakve će mjere vrijediti za veća okupljanja u vrijeme održavanja Petrićevih dana.


Zbog svih tih razloga organizacijski odbor, a čini ga četrdesetak članova iz Hrvatske, ali i Velike Britanije, Kanade, Njemačke, Srbije, Italije, Finske, Češke, Slovenije i Bugarske, odlučio je da se 29. Dani Frane Petrića održe u rujnu sljedeće godine s istim temama, u nadi da će tada situacija biti znatno povoljnija od aktualne.