Jubilarno izdanje

Najveći žanrovski filmski festival u regiji: Službeno zatvoren 10. Fantastic Zagreb Film Festival

Hina

foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Prikazani su neki od najatraktivnijih premijernih naslova kao i kultni klasici koji su zadovoljili najzahtjevnije apetite poklonika fantastike, trilera, horora, fantasyja, akcije i animacije...



ZAGREB – Srpanjski dani Zagrebu bili su u znaku Fantastic Zagreb Film Festivala koji je projekcijom filma “The Rocky Horror Picture Show” službeno zatvorio svoje deseto izdanje, no na Ljetnoj pozornici Tuškanac bit će moguće vidjeti još dva filma, u ponedjeljak i utorak.


U punih jedanaest dana festivala, ljubitelji žanrovskih filmova uživali su u projekcijama na dvije lokacije. Ljetna pozornica Tuškanac bila je prava prirodna oaza srcu grada gdje su mnogobrojni filmofili uživali u večernjim projekcijama, a program se održavao i u Kinu Tuškanac.


U sklopu najvećeg žanrovskog filmskog festivala u regiji prikazani su neki od najatraktivnijih premijernih naslova kao i kultni klasici koji su zadovoljili najzahtjevnije apetite poklonika fantastike, trilera, horora, fantasyja, akcije i animacije, izvijestili su organizatori.




Direktor Fantastic Zagreb Film Festivala Stjepan Hundić na svečanosti zatvaranja zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg, jubilarnoga 10. festivalskog izdanja.


“Izuzetno sam sretan što smo i pored svih poteškoća koje su nas sve pogodile uspješno organizirali jubilarno 10. izdanje Fantastic Zagreba, a posebno me veseli što je naša vjerna publika i ove teške godine pohodila projekcije premijernih naslova i kultnih klasika u velikom broju”, rekao je


Festival je službeno zatvorio viši stručni savjetnik pročelnice u Gradskom uredu za kulturu Nikola Stojadinović.


Festival održan unatoč brojnim problemima


“Ispred Gradskog ured za kulturu moram izraziti veliko zadovoljstvo što se jubilarno izdanje festivala održalo unatoč brojnim problemima s kojima su se stanovnici grada Zagreba borili posljednjih nekoliko mjeseci. Na ovoj divnoj lokaciji uživali smo u jedanaest zanimljivih festivalskih dana i s nestrpljenjem iščekujemo 11. izdanje”, poručio je.


Iako je 10. Fantastic Zagreb sinoć službeno zatvoren, program se nastavlja još dva dana projekcijom filmova koji su zbog kiše bili odgođeni.


Tako se na Ljetnoj pozornici Tuškanac u ponedjeljak, 20. srpnja u 21.30 sati može pogledati remek-djelo Davida Finchera “Sedam” (Se7en), kultni triler koji slavi 25-godišnjicu s izuzetnom glumačkom ekipom koju čine Brad Pitt, Morgan Freeman i briljantni Kevin Spacey kao poremećeni serijski ubojica.


U utorak, 21. srpnja također na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21.30 bit će prikazan još jedan nezaboravni žanrovski klasik: “12 majmuna” (12 Monkeys) koji potpisuje Terry Gilliam, a naslovnu ulogu tumači Bruce Willis. Ovaj SF triler o svijetu budućnosti u kojoj Zemlju poharao smrtonosni virus danas je aktualniji nego ikada ranije i pokazao je svu raskoš Terryja Gilliama kao redatelja besprijekorne vizualne poetike i atmosfere nadrealnog.