Ljetna škola pisanja 2023.

U kolovozu će se u dvorcu Stara Sušica održati prvi Festival kreativnog pisanja

Kim Cuculić

Foto B. Sveticki

Foto B. Sveticki



RAVNA GORA – Srednjovjekovni dvorac Stara Sušica, smješten na rubu borove šume Gorskog kotara, već je dvanaest godina mjesto za književnost i književno stvaralaštvo na CeKaPeovim programima kreativnog pisanja.


Ljetna škola pisanja 2023. i ove će se godine održati u dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori, od 27. kolovoza do 3. rujna. Voditelji i voditeljice radionica su Staša Aras, Dijana Perišić Vukobratović, Zvonko Karanović i Marko Tomaš. Ove godine održat će se i prvi Festival kreativnog pisanja. Od 28. kolovoza do 2. rujna u dvorac dolaze pisci i spisateljice iz Hrvatske i regije. U šest festivalskih dana razgovarat će se o pisanju, knjigama, procesu rada na knjizi, svemu što književnost pruža i onome što uzimamo od nje. Na ovogodišnjem Festivalu kreativnog pisanja sudjeluju Jagna Pogačnik, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik, Zoran Ferić, Tea Tulić, Davor Mandić, Olja Savičević Ivančević, Želimir Periš, Frida Šarar, Martina Divić, Jelena Zlatar Gamberožić i Nikola Šerventić.


Polaznice i polaznici imat će priliku zakoračiti u svijet kreativnog pisanja i izbrusiti vještine spisateljskog zanata. Radionice su namijenjene svim odraslim osobama, bez obzira na prethodno iskustvo i znanje, uz samo jedan uvjet – ljubav prema književnosti i pisanju. Do sada je ovu sedmodnevnu intenzivnu školu pisanja završilo preko 300 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara, u izolaciji dvorca na rubu šume, živjeli i pisali književnost uz mentorstvo poznatih pisaca i spisateljica.