21. ožujka

U Gradskoj knjižnici Rijeka predstavljanje nove zbirke pjesama Branke Arh

Ervin Pavleković

Branka Arh / Foto Vedran Karuza

Branka Arh / Foto Vedran Karuza

Nova zbirka pjesama Branke Arh naslovljena je "dalidali", a bit će predstavljena u četvrtak, 21. ožujka u novoj Gradskoj knjižnici Rijeka



U Gradskoj knjižnici Rijeka u četvrtak, 21. ožujka, u 18 sati će se predstaviti nova zbirka pjesama Branke Arh – »dalidali«.


Nakon zbirki »Uan« (2006.), »Htu i Nei« (2008.), »Topot. Tko komu dolazi« (2012.), Z (2015.), »Zad za devit uaglu« (2017.), »Tako čitaj: nekako od iza« (2020.), ovo je sedma zbirka pjesama pjesnikinje i likovne kritičarke.


Autoričin rad dosad su pratili Zvonimir Mrkonjić, Danijela Bačić-Karković, Milica Žužić, Nikola Petković, Cvjetko Milanja te Ljerka Car Matutinović, a za novu je zbirku recenziju napisala Milica Žužić.




»Ovoga puta Brankina napisana galaksija dobiva nove žitelje, Dalija i Galu. Tu su već otprije Uan, Htu, Nei, Vur, Z… Sada na poznatim nam mjestima Dali vješa svoje slike, postavlja izložbu. No, ovdje ne čitamo autoričina tumačenja Dalijevog slikarstva.


Dopustila mu je tek postati dionikom svoga svijeta u kojem ga spominje u funkciji tumačenja vlastitih asocijacija, razmišljanja, htijenja… Na neki mu je način iznajmila prostor u kojem se njegovo slikarstvo, koliko god mu se nadrealnosti pridavalo, doima sasvim realističnim kada uđe u napisanu rečenicu…«, piše u recenziji Žužić.


Izdavač knjige je Ogranak Matice hrvatske u Čabru, a knjigu će uz predsjednika MH Ogranka u Čabru Ivana Janeša, predstaviti i recenzentica Milica Žužić te novinar i kritičar Novog lista Marinko Krmpotić.