Projekt »Deconfining«

Riječki HNK Ivana pl. Zajca objavio natječaj za kratku priču

Kim Cuculić



RIJEKA – Riječki HNK Ivana pl. Zajca Rijeka objavio je natječaj u okviru projekta »Deconfining arts culture and policies in Europe and Africa« programa Kreativna Europa 2021. – 2027. EU-a za odabir dviju kratkih priča na temu ilegalnih migracija.


Odabrane priče bit će pridružene pričama drugih zemalja partnera projekta »Deconfining« i objavljene u višejezičnoj zbirci koja će oslikati različite perspektive i iskustva ilegalnih migranata u današnjem postpandemijskom svijetu te predstaviti njihova životna iskustva u geografski udaljenim, ali iskustveno povezanim dijelovima svijeta.


Prema uvjetima natječaja, izvorna i ranije neobjavljena kratka priča na hrvatskom jeziku ne smije biti duža od 30 kartica, a punoljetni autori/ce mogu se natjecati isključivo jednim radom. Stručni ocjenjivački sud što ga čine Nataša Govedić, Matija Ferlin i Goran Ferčec rezultate će objaviti četiri tjedna po isteku roka prijava, uz njihovo obrazloženje.




Nagrada iznosi 2.000 eura za svaki odabrani tekst. Osim toga, nagrađeni tekstovi bit će prevedeni na engleski i francuski jezik, a dio nagrade je i objavljivanje tekstova u zbirci svih radova projekta te objavljivanje na internetskim stranicama i društvenim mrežama projekta. Potom će se odabrane priče adaptirati u dramski tekst koji će biti uprizoren u Rijeci i Tunisu. Rok slanja je do 4. prosinca 2023. na e-adresu: [email protected].


Cjelovit tekst natječaja objavljen je na mrežnim stranicama »Zajca«.