SKUD I. G. Kovačić

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Hina

Foto Screenshot

Foto Screenshot

U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije



Studentsko kulturno-umjetničko društvo (SKUD) “Ivan Goran Kovačić” i Goranovo proljeće raspisali su novi natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike, kojom se stimulira stvaralaštvo mladih pjesnika u Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.


U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.


Na natječaj potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta – žiriranje se odvija anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.




Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.


Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu Goran za mlade pjesnike, a nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.


Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2021.


Rukopise, s naznakom “za nagradu: Goran za mlade pjesnike” u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: [email protected].


Detaljan tekst natječaja dostupan je na na službenoj stranici SKUD-a.