Stimuliranje stvaralaštva

Raspisan natječaj “Goran za mlade pjesnike”

Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2021. Rukopise,, s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, treba slati na e-mail: [email protected] 


SKUD “Ivan Goran Kovačić” i Goranovo proljeće raspisali su novi natječaj Goran za mlade pjesnike.

Cilj im je stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.


UVJETI NATJEČAJA:
1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.


2. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.


3. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.


4. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.


5. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.


6. Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.


7. Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2021.


8. Rukopise,, s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: [email protected]