Lions klub iz Trsta

Milan Rakovac ovogodišnji laureat nagrade Forum Tomizza

Kim Cuculić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Radi se o vrsnom intelektualcu i autoru, javnoj ličnosti i kulturnom promotoru koji je znao interpretirati i valorizirati opus Fulvija Tomizze



Književnik, novinar, publicist i dugogodišnji urednik na HRT-u Milan Rakovac dobitnik je ovogodišnje Nagrade Forum Tomizza, koju 16. put zaredom dodjeljuje Lions klub iz Trsta.


Kako su rekli dojučerašnja predsjednica ovoga kluba Gabriella Vaglieri Livia i novi predsjednik Ugo Gerini, »radi se o vrsnom intelektualcu i autoru, javnoj ličnosti i kulturnom promotoru koji je znao interpretirati i valorizirati misao i književni opus velikog istarskog književnika Fulvija Tomizze, te (re)valorizirati njegove misli o multikulturalnosti dajući veliki doprinos kulturama u doticaju te pograničnoj književnosti.


Rakovac je svestrani intelektualac – novinar, esejist, prevoditelj, pisac, koji se proslavio prije svega književnim djelom »Riva i drusi« iz 1983. godine, a to je djelo uvelike cijenio i Fulvio Tomizza. Tomizza i Rakovac su bili veliki prijatelji te su surađivali. Rakovca je nominirao Lions klub iz Poreča.




Inače, ove je godine Forum Tomizza održan online. Kako je proljetos bio najavio u ime organizatora Neven Ušumović: »Umag, Kopar i Trst, tri grada u tri države, širit će ljekovitost svoje povezanosti s Forumom Tomizza kreativnim intervencijama svojih gostiju na društvenim mrežama i na mrežnoj stranici www.forumtomizza.com.


Dvadesetogodišnja arhiva priloga najraznovrsnijih kreativaca neiscrpna je.«