Do 31.12.

Goranovo proljeće raspisalo natječaj za nagradu “Goran za mlade pjesnike”

Portal Novi list

Foto Goranovo proljeće

Foto Goranovo proljeće

Namjera im je, ističu, stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku



Goranovo proljeće raspisuje natječaj za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. Namjera im je, ističu, stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.


Uvjeti natječaja su:


1. U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.




2. Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta.


3. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja.


4. Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.


5. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu “Goran za mlade pjesnike”. Nagrađeni rukopis biti će objavljen u obliku knjige, u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić.


6. Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.


7. Rok za slanje pjesama je 31. prosinca 2020.


8. Rukopise s naznakom „za nagradu: Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: [email protected]