Performans

“Uzorak” Montažstroja za znak “Izvorno hrvatsko”

P. N.

Usporedno sa službenim postupkom koji pokreće HGK, Montažstroj će do 30. prosinca 2011. u navedenom prostoru svaki dan od 18 do 22 sata prikupljati svjedočanstva i iskaze od vlastite publike



Montažstroj će zadnjega dana ove godine i prvoga predstojeće izvesti performans »Uzorak« u prostoru Showrooma Galerije Nova a u okviru opsežnijeg projekta »Izvorno hrvatsko« u kojemu je ta kazališna skupina zatražila pravo na uporabu istoimenog znaka u Hrvatskoj gospodarskoj komori.


»Uzorak« je ujedno i dio dokaznog materijala pri legitimiranju Montažstroja kao »izvorno hrvatskog« kulturnog branda, navode u priopćenju iz Montažstroja.


Usporedno sa službenim postupkom koji pokreće HGK, Montažstroj će do 30. prosinca 2011. u navedenom prostoru svaki dan od 18 do 22 sata prikupljati svjedočanstva i iskaze od vlastite publike.




Svi zainteresirani sudionici nekog od brojnih projekata nastalih tijekom 22 godine rada Montažstroja pozvani su da postanu članovi komisije i prijave se za razgovor na mail [email protected].


Kao »nagradu« za svoj angažman, svjedoci će moći prisustvovati izvedbama »Uzorka«. Sva prikupljena svjedočanstva bit će naknadno objavljena online na web stranici http://montazstroj.com/izvornohrvatsko/, a postat ce i integralni dio offline monografije.