Riječki velikani

Po istinitoj riječkoj priči: U HNK Ivan pl. Zajca premijerno prikazana predstava “Alfa Romeo Jankovits”

Hina

foto: HNK Ivana pl. Zajca,

foto: HNK Ivana pl. Zajca,

Gledatelji su uoči premijere ispred ispred kazališta mogla razgledati različite modele Alfa Romea, oldtimere iz 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, ali i novije modele.RIJEKA – Predstava ansambla Talijanske drame “Alfa Romeo Jankovits”, koju je na tekst Laure Marchig režirao Tommaso Tuzzoli, u subotu je premijerno prikazana u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.


Predstava je najavljena kao istinita riječka priča o tvorcima revolucionalnog automobila ’30-ih godina prošlog stoljeća.


Riječ je o povijesnoj rekonstrukciji događaja u Rijeci, o Riječanima, braći Jankovits, koja su ’30-ih godina prošlog stoljeća stvorila automobil, u to vrijeme revolucionaran – automobil Alfa Romeo 6C 2300 Aerodinamica Spider, danas poznat kao Alfa Jankovits ili Alfa Aerospider.
Nakon ratnog vihora, braća su iz Rijeke pobjegla u Trst svojim automobilom u noći na Badnjak 1946.


Predstava je nastala u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Golden Show srl Impresa Sociale, Teatro Rossetti Stabile del Friuli Venezia Giulia i Associazione Culturale Tinaos.


Glume Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Andrea Tich, Ivna Bruck i Serena Ferraiuolo.


Scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Morana Petrović, a koreografkinje Mila Čuljak i Kristina Paunovski.


Gledatelji su uoči premijere ispred ispred kazališta mogla razgledati različite modele Alfa Romea, oldtimere iz 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, ali i novije modele.