Autorski projekt

U Palachu premijera predstave “Ličnost u izgradnji”



RIJEKA – Premijera predstave »Ličnost u izgradnji«, autorskog projekta Sare Blažić, Marte Rak i Bruna Lovrenčića, bit će danas u 20 sati u Klubu »Palach«. Predstava inspirirana formom »closet drame« bavi se pitanjem koliko zapravo možemo vjerovati vlastitim mislima, a spoj je triju gotovo ravnopravnih elemenata: teksta, glazbe i pokreta. Koautori projekta su Marta Rak i Bruno Lovrenčić, koji uz Saru Blažić potpisuju režiju.


»Ličnost u izgradnji« prati glumicu Lui, baveći se prostorom između privatnog i scenskog života lika, angažirajući publiku da iz raštrkanih informacija poveže priču u cjelinu. Monodrama nastaje u trenutku, iz improvizacije, eksperimenta, vlastitih strahova i potpunog ogoljenja pred publikom. Predstava se izvodi za mali broj ljudi u manjem prostoru, stvarajući na taj način osjećaj intimnosti između publike i glumice. Originalnu glazbu, koja je nastala iz improvizacija na temu i sadržaj djela, potpisuju riječki glazbenici Denis Razumović Razz, Rajko Ergić i Sebastijan Demark. Pokret i koreografiju osmislila je Marta Rak, a vizualni identitet predstave razradio je Bruno Lovrenčić.


Predstava će igrati i u subotu i nedjelju u 20 sati, a zbog ograničenog broja posjetitelja i pridržavanja epidemioloških mjera obavezne su rezervacije na [email protected]. Ulaz je slobodan.




Sara Blažić diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti smjer Gluma i mediji u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički. Aktivno se bavi kazalištem i filmom, a ovo joj je prvi samostalni kazališni projekt.