Dani teatra Gavran

U Malom Lošinju dvije Gavranove predstave: Na “Kavici” 100, na “Partneru” 200 posjetitelja

Bojan Purić



MALI LOŠINJ – Da se pisac Miro Gavran dobro snašao na Lošinju, gdje se i skućio, svjedoči već sedmo izdanje Dana teatra »Gavran« u Malom Lošinju.


Lani ova priredba nije održana, a sada se sastojala od dvije kazališne predstave i jednog predstavljanje knjige. Tako su na Ljetnoj pozornici kina Vladimira Nazora odigrane predstave »Na kavici u podne« i »Savršeni partner« – u prvoj, u režiji samog Gavrana, igrali su Mladena Gavran i Vedran Komerički, a u drugoj, u režiji Slađane Kilibarda, igrali su Ana Vilenica, Kristina Krepela i Sven Jakir. U gledalište su mogli jedino oni s COVID-potvrdom ili oni koji su se podvrgnuli – i »zadovoljili« – brzom testu na koronavirus, što je obavila Renata Žugić, ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj. Ista su pravila vrijedila i za predstavljanje Gavranove knjige »Odabrane drame 2001. – 2021.«, održano na ljetnoj pozornici Gradske knjižnice i čitaonice, koje je pohodilo mnogo manje publike, samo tucet ljudi.


Domaćin Gavranovih dana bilo je Pučko otvoreno učilište, a tekstovi predstava dio su knjige »Odabrane drame«, zajedno s kazališnim komadima »Glasnogovornik«, »Svaki tvoj rođendan«, »Paralelni svjetovi«, »Tajna Grete Garbo«, »U očekivanju oca«, »Što da radim sa životom« te »Kako ubiti predsjednika«.