Riječko kazalište

Tko će preuzeti HNK Ivana pl. Zajca? Stigli su glasovi Kazališnog vijeća, dvoje kandidata izjednačeno

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević / arhiva NL

Foto Davor Kovačević / arhiva NL

Loptica je sada prebačena riječkom gradonačelniku Marku Filipoviću



Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca oglasilo se priopćenjem o izboru novog intendanta/intendantice.


Priopćenje prenosimo u cijelosti:


“Dana 3. studenog 2023. godine Kazališno vijeće donijelo je Odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje intendanta/intendantice Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka.




U skladu s člankom 22. Statuta, natječaj je objavljen istovremeno u Novom listu i u Narodnim novinama, na dan 15. studenog 2023. godine.


U predviđenom roku za primanje prijava koji je počeo teći dana 16. studenog 2023. godine, a istekao dana 15. prosinca 2023. godine, zaprimljene su 4 (četiri) pravodobne prijave:


1. Michael Capasso
2. Dražen Siriščević
3. Ana Vilenica
4. Dubravka Vrgoč.


Prijava Michaela Capassa ne sadrži četverogodišnji program rada Kazališta, stoga se u daljnjem postupku nije razmatrala.


Kazališno vijeće je na sjednici održanoj dana 27. prosinca 2023. godine razmatralo prijave koje udovoljavaju natječaju te je dana 8. siječnja 2024. godine proveden intervju i to su:


1. Ana Vilenica
2. Dražen Siriščević
3. Dubravka Vrgoč.


Nakon održanog intervjua članovi Kazališnog vijeća glasaju o prijedlogu kandidata za imenovanje intendanta na način da daju: dva glasa za Dubravku Vrgoč, dva glasa za Dražena Siriščevića i jedan glas je suzdržan.
Predmetni zaključak će biti dostavljen Gradonačelniku Grada Rijeke”, navodi se u priopćenju.