Gluma i mediji

Studentski “Glembajevi” u Filodrammatici

Kim Cuculić

Glumačka ekipa »Glembajevih« / Foto Nensi Radman

Glumačka ekipa »Glembajevih« / Foto Nensi Radman

Završna predstava 3. godine studija Gluma i mediji bit će održana u Filodrammatici»Glembajevi«, završna predstava 3. godine studija Gluma i mediji pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, bit će održana danas te 19. i 20. lipnja u 20 sati u Filodrammatici.


Ispit je nastao u suradnji sa studentima izbornog kolegija scenografije: Sara Viljušić, Ursa Ljubas, Ena Džafić, Filip Novak, Katarina Kožul, Kaja Resman, Doris La Mazza i Marko Mrvoš pod mentorstvom red. prof. art. Lare Badurine. Glume i režiju potpisuju Petar Baljak, Aleksandar Filo, Ena Jagec, Toni Kukuljica, Klara Modrić i Ivan Raffaelli.


Stručni suradnici su doc. art. Nataša Antulov, doc. art. Valentina Lončarić, viši umj. sur. Aleksandra Stojaković Olenjuk i predavačica Mila Čuljak.
Zbog ograničenog broja mjesta uslijed epidemiološke situacije, dolazak treba potvrditi na [email protected].


Na studiju Gluma i mediji studenti uče kako analizirati i razumjeti izvedbe unutar usvojenih znanja o povijesnim i aktualnim kontekstima, iscrpno se upoznaju s ključnim izvedbenim metodama, uče kako povezati tjelesne, govorne i glazbene vještine u integriranu cjelinu, stječu praktična znanja iz područja dramaturgije i razumiju njihovu primjenu, razvijaju sposobnost samostalne interpretacije suvremene produkcije, upoznaju se s osnovnim pojmovima, povijesnim razvojem i dinamikom medijskih i umjetničkih djelatnosti te uče kako prepoznati i predvidjeti tendencije razvoja