Prijateljsko gostovanje

SARAJEVO DOLAZI U ZAGREB: Narodno pozorište u ponedjeljak je u Kerempuhu, s “Hamletom iz Mrduše Donje”

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

U predstavi koja je žanrovski postavljena kao komedija s tragičnim elementima, u glavnoj ulozi pojavljuje se Hamlet – mladi Suljo, koji bezuspješno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije BiH, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice, premda je za to optužen.ZAGREB – Na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh u ponedjeljak 4. prosinca gostovat će Narodno pozorište Sarajevo s jednom od svojih najgledanijih predstava, »Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna« Ive Brešana, u režiji i adaptaciji Sulejmana Kupusovića.


Kako se ističe u najavi, kultni Brešanov tekst Kupusović je aktualizirao, smjestivši priču u bosanski i bošnjački ambijent.


U predstavi koja je žanrovski postavljena kao komedija s tragičnim elementima, u glavnoj ulozi pojavljuje se Hamlet – mladi Suljo, koji bezuspješno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije BiH, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice, premda je za to optužen.
»Obračunavajući se s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i poslijeratnom preobrazbom ljudi, ova tragikomedija postaje slikom suvremenog bosanskog društva«, stoji u najavi.


Igraju Josip Pejaković, Milan Pavlović, Mirsad Tuka, Nerman Mahmutović, Amina Begović, Mirvad Kurić, Aldin Omerović, Mona Muratović, Slaven Vidak, Sanela Pepeljak i Riad Ljutović.


Scenografiju i kostimografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, a suradnik za scenski pokret je Riad Ljutović.