Sjajan uspjeh

Riječko Gradsko kazalište lutaka trijumfiralo na “Malom Maruliću”: Pokupili sve nagrade

Hina

Scena iz predstave "Avanture malog Juju" Gradskog kazališta lutaka Rijeka / Foto Facebook Gradsko kazalište lutaka Split

Scena iz predstave "Avanture malog Juju" Gradskog kazališta lutaka Rijeka / Foto Facebook Gradsko kazalište lutaka Split

Riječani su na festivalu sudjelovali s predstavama »Avanture malog Juju« i »Zamrznute pjesme«, a kući se vraćaju s nagradama za izuzetni umjetnički doprinos i ostvarenje, za najbolje glumačko ostvarenje, adaptaciju teksta, režiju i tekstSPLIT Šest od ukupno sedam nagrada stručnog žirija na ovogodišnjem 12. Festivalu hrvatske drame za djecu »Mali Marulić« dobilo je Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke, a nagrade su im uručene u petak navečer u splitskom kazalištu lutaka na završetku festivala kojeg je prošla četiri dana posjetilo 2000 gledatelja.


Riječani su na festivalu sudjelovali s predstavama »Avanture malog Juju« i »Zamrznute pjesme«, a kući se vraćaju s nagradama za izuzetni umjetnički doprinos i ostvarenje, za najbolje glumačko ostvarenje, adaptaciju teksta, režiju i tekst.


Njihove predstave i umjetnici Alena Pavlović, Marijo Jakšić, Ivana Đula, Milica Sinkauz i Tamara Kučinović, koja je osvojila dvije nagrade, osvojili su šest od ukupno sedam nagrada stručnog žirija među kojima i nagradu za najbolju predstavu u cjelini »Avanture maloga Juju«.
Nagrade je dodijelio stručni žiri u sastavu Marija Sekelez, Igor Tretinjak, Selma Spahić, Siniša Novković i Višnja Kašić Rogošić, a osim Riječana jednu je nagradu osvojila i Ana Marija Veselčić za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi »Moj razred 2.B«, Gradskog kazališta lutaka Split.


Nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, u kojem su bili učenici splitskih osnovnih škola; Luka Kraljević, Nika Grisogono, Karmela Čalo Rismondo, Tena Stubnja i Mislav Polić. Oni su odlučili da je najbolja predstava »Zdrav i čist dom, to je baš po mom«, Zagrebačkog kazališta mladih.


Festival hrvatske drame za djecu »Mali Marulić« održavao od 9. do 12. travnja u splitskom Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih i u Multimedijalnom kulturnom centru.


Izbornik ovogodišnjeg festivala bio je Ivan Plazibat koji je između 22 prijavljene predstave odabrao osam u natjecateljski dio programa. Uz predstave studenti glume Umjetničke akademije u Splitu su čitali prvonagrađeni tekst Natječaja Mali Marulić autorice Petre Cicvarić »Ribe u nevolji«.