Ansambl

Riječki balet “Romeo i Julija” ide na međunarodno gostovanje u Ludwigsburg

Kim Cuculić

Foto Dražen Šokčević

Foto Dražen Šokčević

Balet Sergeja Prokofjeva u koreografiji Jirija Bubeničeka će u subotu i nedjelju, 3. i 4. prosinca, biti izveden u dvorani Foruma am Schlosspark



Riječki Balet upravo odlazi na još jedno značajno međunarodno gostovanje. Nakon velikog uspjeha s »Mediteranskom trilogijom« u veljači ove godine, baletni ansambl HNK-a Ivana pl. Zajca vraća se u njemački Ludwigsburg, ovoga puta s baletom »Romeo i Julija«.


Balet Sergeja Prokofjeva u koreografiji glasovitog Jirija Bubeničeka će u subotu i nedjelju, 3. i 4. prosinca, izvesti u kazališnoj dvorani Foruma am Schlosspark, jednog od najvećih i najsuvremenijih njemačkih centara za kulturna događanja i umjetničke izvedbe, gdje redovno gostuju svjetski poznati operni i baletni te plesni ansambli.


Riječka verzija u koreografiji i dramaturgiji Jirija Bubeničeka, koja je premijerno izvedena u »Zajcu« u travnju 2022., usredotočuje se na besmislenost smrti dvoje mladih ljudi koji jednostavno slijede ideal svojih srca – ali i na nasilje koje se nadvija od samog početka.




Priča se odvija u kostimima Nadine Cojocaru te scenografiji Aleksandre Ane Buković, u ambijentu arhitekture iz snova koja podsjeća na ruševine zaboravljenog grada.


Podsjetimo, u veljači je riječki Balet već doživio velik uspjeh kada su u Ludwigsburgu čak tri puta izveli »Mediteransku trilogiju«, odnosno balete »Pulcinella«, »Poslijepodne jednog fauna« i »Španjolsku rapsodiju«.