Poziv

Ri Teatar organizira novu školu glume. Odvijat će se u Kulturnom centru Kalvarija

Kim Cuculić



Ri Teatar organizira 37. Školu glume za uzrast iznad 17 godina, koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati četiri mjeseca, od veljače do lipnja, te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom. Početak je predviđen za 1. veljače, a diplomska predstava bit će izvedena početkom lipnja 2020. U ovih 36 generacija, Školu glume završilo je 472 polaznika od 17 do 59 godina. Trenutno je njih oko 30 u profesionalnim vodama, što na raznim akademijama, što već kao zaposleni glumci u raznim kazalištima.


Nova Škola glume Ri Teatra bit će organizirana u obliku vikend-radionica koje će voditi profesionalni glumci i redatelji, a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša i asistenciju mladih glumaca iz 36. generacije. Primjereno dobi i iskustvu, polaznici će kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada svladavati specifične zadatke vezane uz samu prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika. Polaznicima se time osigurava temeljita priprema i provjera sposobnosti za eventualni studij glume, režije, dramaturgije, teatrologije i slično.


Nakon završene Škole glume svi zainteresirani će dobiti priliku nastaviti rad u predstavama Ri Teatra ili nastaviti pripremu za upis na Akademiju dramske umjetnosti. Upisi su nedjeljom, i to 12., 19. i 26. siječnja u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija (Kalvarija 8, Rijeka). Upisi nisu audicija i nije potrebno pripremiti ništa, a o detaljima, točnim terminima i svemu ostalome će se saznati upravo tada, na samim upisima. Dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 051/375-866, gsm. 091/253-8991 ili e-mail: [email protected]