Svečanost

Publika odabrala najbolje predstave riječkog Zajca u sezoni 2021./2022.

Kim Cuculić

Tijekom svečanosti dodjele kroz koju je vodila glumica Jelena Lopatić uručene su i nagrade za najbolja glumačka ostvarenja.



Zahvaljujući jednakom broju glasova, Nagradu publike „Zlata Nikolić“ za najbolju predstavu Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2021./2022. podijelile su dvije predstave: „Na Tri kralja ili kako hoćete“ Williama Shakespearea u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković te „I Cyrano i djevojčica“ Edmonda Rostanda u režiji i adaptaciji Guillerma Balda.


Najbolja predstava u programu Talijanske drame prema odluci publike je mjuzikl „Baciami, Cate“ / „Poljubi me, Kato“ Belle i Samuela Spewacka te Colea Portera u režiji i koreografiji Tihane Strmečki ovjenčan Nagradom publike „Giulio Marini“.


Obznanjeno je to na večerašnjoj dodjeli nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom programu „Zajca“ prošle kazališne sezone, a nakon izvedbe obnovljene predstave „Decameron.hr“ čija je nova verzija otvorila novu kazališnu sezonu.




Tijekom svečanosti dodjele kroz koju je vodila glumica Jelena Lopatić uručene su i nagrade za najbolja glumačka ostvarenja.


Za najbolje uloge u ansamblu Hrvatske drame nagrađeni su Tanja Smoje, dobitnica Nagrade publike „Andreja Blagojević“ za ulogu Olivije u predstavi „Na Tri kralja ili kako hoćete“ te Mario Jovev kojemu je za uloge Pavla Guneka u predstavi “Kad je stao svijet” i ulogu Guya Montaga u predstavi “Fahrenheit 451” pripala Nagrada publike „Galiano Pahor“.


Za najbolje uloge u predstavama Talijanske drame nagrađen je tandem iz mjuzikla „Baciami, Cate“: Leonori Surian Popov je za ulogu Lilli Vanessi / Cate pripala Nagrada publike „Gianna Depoli“, a Mirku Soldanu za ulogu Bruna Cambierija / Petruccia u istom mjuziklu Nagrada publike „Raniero Brumini“.


Nagrada publike „Enrico Caruso“ za najboljeg gostujućeg umjetnika otišla je u ruke Stefana Suriana zahvaljujući njegovoj ulozi u predstavi „LockClown“