STARA IDEJA, NOVA EPIZODA

Prvi međukazališni nogometni turnir u novije vrijeme: Puno pozitivne vibre i dobre energije

Ante Peričić

Pobjednici - ekipa VERN-a s "menadžerom" Borkom Perićem / Foto ANTE PERIČIĆ

Pobjednici - ekipa VERN-a s "menadžerom" Borkom Perićem / Foto ANTE PERIČIĆ

U turniru glumaca u organizaciji ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh, na srednjoškolskom igralištu u Ulici Vjekoslava Klaića, sudjelovali su nogometaši HNK-a u Zagrebu, Akademije dramske umjetnosti, VERN-a, Zagrebačkog kazališta mladih te Vanjski – mješoviti tim glumaca



 


ZAGREB – Da se puno nogometnog potencijala krije u našem narodu, to je već znana informacija, ali nigdje drugdje toliko talenta nogometni skauti ne bi našli kao te nedjelje 22. listopada kada je na srednjoškolskom igralištu u zagrebačkoj Ulici Vjekoslava Klaića održan malonogometni turnir glumaca u organizaciji ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh. Dobro, možda ne baš talenata, koliko pozitivne vibre i dobre energije.


Hrvoje Kečkeš u akciji / Foto KARLO KLASIĆ/PIXSELL


Deset utakmica


Kako je to rekao glavni inicijator Filip Detelić, ovo je prvi međukazališni nogometni turnir u novije vrijeme.




– Tu je ideju nekad davno osmislio i pokrenuo naš dragi kolega Vedran Mlikota, a mi je sad ponovo pokušavamo oživjeti. Želja nam je da se turnir nastavi održavati svake sljedeće godine, i to u listopadu, nakon ljetne stanke, kada se svi kulturnjaci vrate s mora i kad su spremni za nogometne izazove. Ove godine sudjeluje šest ekipa, ali nadamo se da će ih iz godine u godinu biti sve više, kaže nam Detelić, čijem su se pozivu odazvali njegovi kolege iz Kerempuha, nogometaši Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Akademije dramske umjetnosti, VERN-a, Zagrebačkog kazališta mladih te tzv. ekipa Vanjski – mješoviti tim glumaca.


Navijači – Dražen Čuček, Anita Matić Delić, Ksenija Slonje, Jasna Rešić, Sonja Staničić, Tajana Grbić, Mia Begović, Sonja Kovačić, Miroslav Perica i Ena Subotić / Foto ANTE PERIČIĆ


Stotinjak je prisutnih euforično navijalo za svoje favorite, a u navijačkim redovima mogli su se čuti glasovi ravnateljice Kerempuha Sonje Kovačić, glumica Anite Matić Delić, Mije Begović, Lucije Šerbedžija, Petre Kurtela, Mije Melcher, Anđele Ramljak, Ane Maras Harmander, Jelene Vukmirica Makovičić te glumaca Dražena Čučeka, Rakana Rushaidata i Marka Makovičića, ali i PR-ovki Sonje Staničić i Jasne Rešić te televizijske voditeljice Antonije Blaće. Od 12 do 18 sati odigrano je 10 utakmica, a da sve prođe u najvećem sportskom poštenju, pobrinula se ekipa za zapisničkim stolom u sastavu: Luka Petrušić, Borko Perić, Domagoj Ivanković i Hrvoje Brlečić.


Zajednička fotografija za uspomenu / Foto ANTE PERIČIĆ


Susret nogometašica


Ono što je poluvrijeme na Super Bowlu i nastup glazbenih teškaša na istom, to je na ovom sportskom popodnevu bio susret nogometašica ADU-a i Kerempuha. Pobjedu na turniru odnijela je ekipa VERN-a, drugo mjesto zauzeli su ZKM-ovci, a treće ekipa Vanjski. Najbolji vratar turnira je Toma Medvešek (ZKM), najbolji strijelac Lovro Ercegović (VERN), a najbolji igrač Vedran Živolić (ZKM).


Drugoplasirana ekipa ZKM-a / Foto ANTE PERIČIĆ


Zabava je nastavljena u kafiću Gem Garden, a da je ovaj Detelićev projekt vrlo uspio potvrdio je i glumac Filip Vidović riječima:


– Ovo je toliko dobro, toliko sjajna ideja koja mora zaživjeti!


Tako nogometni svijet s nestrpljenjem očekuje sljedeći okršaj ovih dramskih rivala!


Toma Medvešek (ZKM) – najbolji vratar turnira / Foto ANTE PERIČIĆ


Luka Petrušić, Borko Perić, Domagoj Ivanković i Hrvoje Brlečić / Foto ANTE PERIČIĆ


Najbolji strijelac – Lovro Ercegović (VERN)


Najbolji igrač Vedran Živolić (ZKM)