Talijanska drama

Dram(m)a centar Zajc: Premijerno izvedene “Umjetne inteligencije u wellnessu”

Kim Cuculić

Foto: HNK Zajc

Foto: HNK Zajc

Riječ je o završnom dijelu »Trilogije o umjetnim inteligencijama« autora Giuseppea Nicodema započetom predstavom »Bonsai ima kratke grančice« 2020. godine



RIJEKA  Predstava »Umjetne inteligencije u wellnessu« ansambla Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca premijerno je izvedena u Dram(m)a centru »Zajc«.


Riječ je o završnom dijelu »Trilogije o umjetnim inteligencijama« autora Giuseppea Nicodema započetom predstavom »Bonsai ima kratke grančice« 2020. godine.


Treći dio je komedija kojom se Giuseppe Nicodemo pita što bi se dogodilo kada bi umjetna inteligencija dobila ljudsko tijelo.
»Život, ljubav i smrt teme su ‘Trilogije o umjetnim inteligencijama’ iščitane kroz neobičan odnos između novih tehnologija i ljudskih bića, dvaju entiteta koji se razlikuju po (ne)prisutnosti svijesti i prosuđivanja«, kaže autor, jedan od glumaca i koredatelj predstave Giuseppe Nicodemo.




Ova nesvakidašnja dinamična komedija puna je obrata, brzih i duhovitih dijaloga, a osim smijeha donosi i pjesmu te zabavne razgovore o životu i algoritmima ljubavi.



Osim Giuseppea Nicodema u predstavi glume Leonora Surian Popov i Serena Ferraiulo.


Predstava je nastala u koprodukciji s Bonawentura – Teatro Miele iz Trsta. Režiju potpisuju Giuseppe Nicodemo i Sabrina Morena, scenografiju i kostimografiju Ivan Botički, izbor glazbe Giuseppe Nicodemo, oblikovanje svjetla Predrag Potočnjak, a oblikovanje zvuka Marin Butorac. Predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku.


Publika je glumce i autorsku ekipu nagradila velikim pljeskom i povicima “bravo”.