Spektakl na parkiralištu Beretich

Premijerno izvedena predstava ‘Beychella’ koja je ujedinila riječku plesnu scenu

Ivana Kocijan, P. N.

Beychella / Snimio Damir Škomrlj

Beychella / Snimio Damir Škomrlj

U predstavi sudjeluje više od 100 plesača, članova riječkih plesnih skupina, pa tako u predstavi sudjeluju: Plesna skupina Porto Ri, Dance&Fitness studio Trinity&co., Društvo za ples i rekreaciju Rotondo, Plesna skupina Flash dance unit, Plesni centar K2K i Plesna grupa Flame



RIJEKA  Više od stotinu plesača, članica i članova brojnih riječkih plesnih skupina danas je sudjelovalo u premijernoj izvedbi urbane plesne predstave »Beychella« koju organizira Plesna grupa Flame.


Predstava koja je izvedena na pozornici na parkiralištu Beretich inspirirana je nastupom američke pjevačice Beyonce na Coachelli, jednom od najvećih glazbenih festivala u SAD-u.


Po uzoru na njezin nastup, predstava »Beychella« slavi snagu moderne žene i feminizam.

Foto galerija: Plesna predstava »Beychella« u Rijeci Foto: Damir Škomrlj






U predstavi sudjeluje više od 100 plesača, članova riječkih plesnih skupina, pa tako u predstavi sudjeluju: Plesna skupina Porto Ri, Dance&Fitness studio Trinity&co., Društvo za ples i rekreaciju Rotondo, Plesna skupina Flash dance unit, Plesni centar K2K i Plesna grupa Flame.


Također, u predstavi nastupa nekoliko posebnih gostiju i samostalnih plesnih umjetnika koji pokazuju svoje talente u posebnim plesnim stilovima – popping, ples na šipki i ples s vatrom.


Kao posebni gosti ističu se: Diego Siqueira iz zagrebačkog Plesnog studija Fusion, finalist emisije Supertalent, te Andrea Bekafigo, članica zagrebačkog Plesnog studija Transform koja je također sudjelovala u pobjedničkom nastupu u finalu Supertalenta, dodaju organizatori.


Napomenimo da je ovo treći, dosad najveći projekt Dominika Valića i Karle Glažar, produkcijskog dvojca iz Plesne grupe Flame. Režija i koreografija čitave predstave također je autorsko djelo Dominika Valića.


Za izradu scenografskih elemenata zaslužni su Ivo Maračić i Zlatan Glažar. Kostime je oblikovala Vera Stojaković, dok je za oblikovanje osvjetljenja i ozvučenja zadužena tvrtka G.I.S. glazbena produkcija.