Predstava Peđe Gvozdića

Premijera “Pračovjeka” u četvrtak u kazalištu Luda kuća: Komad o vječnom “ratu spolova”

Ante Peričić

Peđa Gvozdić u predstavi Pračovjek / Foto Dinko Neskusil

Peđa Gvozdić u predstavi Pračovjek / Foto Dinko Neskusil

Sam Gvozdić je rekao kako je to komedija bez filtera koja govori o muško-ženskim i žensko-muškim odnosima, a u njoj će se prepoznati svi koji su imali ili imaju ljubavnog partnera



Zagrebačka premijera komada “Pračovjek” – najdugovječnijeg “one man showa” Broadwaya i Las Vegasa, kojeg u Hrvatskoj igra i režira Peđa Gvozdić, održat će se 19. listopada u kazalištu Luda kuća. Riječ je o predstavi autora Roba Beckera koja publiku diljem svijeta nasmijava već više od tri desetljeća. Sam Gvozdić je rekao kako je to komedija bez filtera koja govori o muško-ženskim i žensko-muškim odnosima i namijenjena je starijima od 16 godina, a u njoj će se prepoznati svi koji su imali ili imaju ljubavnog partnera.


Gvozdić svojim izvedbama i interakcijom s publikom nudi odgovore i postavlja dodatna pitanja vezana za vječni “rat spolova”. Nudi odgovore na one stereotipne, ali opet istinske razlike između muškaraca i žena od prapovijesti do danas, pri čemu otvara prostor slobodne interakcije i komunikacije u kojem publika sudjeluje te nastaju trenuci puni humora i dobre energije.


“Držim da je ova predstava itekako potrebna u današnje vrijeme kada se čini da je ljubav postala potrošna. Iako govori o žensko-muškim razlikama, zapravo je priča o razumijevanju. Mislim da je odlična lektira za parove i one koji traže svoju srodnu dušu. Neka je vrsta bračnog savjetovanja, a osnovna terapija je smijeh. Gdje god da sam je do sada igrao reakcije publike bile su fantastične, a neki su je gledali i po nekoliko puta. Publika u Zagrebu može očekivati skoro 100 minuta frenetične glume i salve smijeha. Već sada sam prilično uzbuđen oko reakcija publike kazališta Luda kuća jer se nagledala dobrih komedija i nadam se da će “Pračovjek” ući na listu onih koje će dugo trajati”, izjavio je Gvozdić prilikom najave svoje predstave u kazalištu Luda Kuća.




Tijekom više od 30 godina izvođenja “Pračovjek” je osvojio milijune ljudi diljem svijeta,  preveden je na 27 jezika te je izveden u više od 52 zemlje, a Rob Becker je tijekom trogodišnjeg razdoblja proučavao psihologiju, sociologiju i prapovijest kako bi napisao komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas.


Osim premijerne izvedbe 19. listopada, zagrebačka publika će Pračovjeka moći gledati 12.11. i 15.12. u Ludoj kući, a 16.11. i na 12. Bobijevim danima smijeha u zagrebačkom Histrionskom domu.


Predstava je nastala u produkciji Gradskog kazališta Zorin dom, Zakon Teatra i Theatre Mogula.


Foto Dinko Neskusil