Priznanja

Opera i Balet riječkog HNK nominirani za Nagrade hrvatskog glumišta

Kim Cuculić

Riječki "Tristan i Izolda" nominiran je za operu / Foto Dražen Šokčević

Riječki "Tristan i Izolda" nominiran je za operu / Foto Dražen Šokčević

Objavljene su nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta u 2021. godini



Objavljene su nominacije za Nagrade hrvatskog glumišta u 2021. godini. Upravni odbor Hrvatskog društva dramskih umjetnika i žiri za dramu dodijelili su ovogodišnju nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje redatelju Ivici Kunčeviću, a Upravni odbor HDDU-a i žiri za operu dodijelili su ovogodišnju nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje opernoj nacionalnoj prvakinji Ivanki Boljkovac.


Nagrada za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti dodjeljuje se Ivanu Penoviću, Bernardu Tomiću, Matiji Čigiru, Karlu Mrkši, Pavlu Vrkljanu, Domagoju Jankoviću i Lani Barić te Zlatku Vitezu.


Kad je riječ o nominacijama za riječka kazališta, za najbolju predstavu u cjelini u operi nominiran je naslov »Tristan i Izolda« HNK-a Ivana pl. Zajca, a za uloge u istoj predstavi nominirani su Ivana Srbljan i Robert Kolar.




Za najbolju predstavu u cjelini u baletu nominirano je »Posvećenje proljeća« u koreografiji i režiji Maše Kolar, a Ksenija Krutova nominirana je za završni ritualni solo u predstavi »Posvećenje proljeća«. Tea Rušin nominirana je za ulogu u predstavi »Čipka« riječkog Baleta.


Nominirani su i neki umjetnici iz Rijeke – Stefano Katunar za scenografiju baleta »Ponos i predrasude« zagrebačkog HNK-a te Manuela Paladin Šabanović za kostimografiju u istom baletu.


Kristina Kolar nominirana je za ulogu Santuzze u operi »Cavalleria rusticana« u produkciji HNK-a Split za 67. Splitsko ljeto. Nina Violić nominirana je za ulogu Laure Lenbach u predstavi »U agoniji« zagrebačkog HNK-a