Brijuni

Najavljena nova sezona Kazališta Ulysses. Donosi premijeru “Tramvaja zvanog čežnja”

Kim Cuculić

Predstava se radi zajedno s Beogradskim dramskim pozorištem, a redateljica je Lenka Udovički. Sezona će završiti koncertom Vlatka Stefanovskog



MALI BRIJUN – Koncertom istarskih glazbenika na Malom Brijunu 16. srpnja počinje dvadeset i druga sezona Kazališta Ulysses. Ovog ljeta na Brijunima će biti izvedeno niz predstava iz prošlih sezona, kao i premijera predstave »Tramvaj zvan čežnja« koja se radi zajedno s Beogradskim dramskim pozorištem.


Sama premijera komada rađenog prema tekstu Tennesseeja Williamsa bit će na Malom Brijunu 27. kolovoza, redateljica je Lenka Udovički, a igraju glumci beogradskog kazališta među kojima su između ostalih Branka Katić, Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpec, Nada Sekulić i drugi.


Regionalni kazališni festival


U srpnju će Kazalište Ulysses ugostiti Zijaha Sokolovića s predstavom »Lijevo desno glumac«, a bit će izvedena i 1650. izvedba njegove predstave »Glumac je glumac«. Ulysses će između brojnih uspješnica iz bivših sezona igrati predstavu »Shakespeare ljetne noći – varijacije«, a predviđena su u srpnju i dva koncerta, Damira Urbana i Rade Šerbedžije. Igrat će se i nagrađivana predstava »Tko se boji Virginije Woolf?«, a posljednjeg dana srpnja na Velom Brijunu bit će izveden autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić »Cabaret Valeska«.




U kolovozu Kazalište Ulysses igrat će Ionescovog »Nosoroga«, a s tom predstavom bit će 5. kolovoza otvoren regionalni kazališni festival Ruta Grupa Triglav, u sklopu kojeg predstave izvode kazališta iz zemalja regije. Bit će to prilika vidjeti uspješne predstave i projekte kazališta koja već nekoliko godina zajednički organiziraju ovaj festival.


Koncerti


Na Velikom Brijunu bit će izveden i autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić »Zemlja vukova«, a koncerte na Malom Brijunu imat će Pips, Chips & Videoclips i Hladno pivo. Vjerna publika svih Ulyssesovih sezona imat će priliku vidjeti i najdugovječniju predstavu ovog kazališta, Shakespeareovog »Kralja Leara«, a nakon nekoliko izvedbi premijerne predstave »Tramvaj zvan čežnja« ovogodišnja sezona završit će 30. kolovoza koncertom virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog.