Najava

Koncert u “Zajcu”: Večer “lakših” nota – od operete i mjuzikla do cabareta

Kim CuculićKoncert »Večer »lakših« nota: od operete preko mjuzikla do cabareta« bit će održan u nedjelju, 22. prosinca, u 19.30 sati u HNK-u Ivana pl. Zajca u blagdanskom ozračju. Na popisu izvođača našli su se dobro poznati solisti riječke Opere, Vanja Zelčić, Olga Kaminska, Robert Kolar, Sergej Kiselev, Ivan Šimatović, Dario Bercich i Marko Fortunato, a pridružuju im se i glumice, zvijezde riječkog mjuzikla, Leonora Surian Popov i Elena Brumini. Njima će se iz Talijanske drame pridružiti i Mirko Soldano, a iz ansambla Hrvatske drame stižu Nikola Nedić i Mario Jovev – duo »Žlice i gitara«.


Bit će izvedeni songovi iz popularnih mjuzikala, poput »Da sam ja bogataš« iz mjuzikla »Guslač na krovu«, »Don’t Cry for Me Argentina« i »Buenos Aires« iz mjuzikla »Evita« koji u siječnju stiže na pozornicu »Zajca« ili »Stars« iz mjuzikla »Jadnici«.


Iz operetnog repertoara na programu će se naći »Čardaš kavalir« iz operete »Grofica Marica«, arije i dueti iz »Bajadere«, »Vesele udovice«, »Zemlje smiješka«…