NAJAVA PREDSTAVA

Gradsko kazalište lutaka Rijeka obnavlja mali lutkarski mjuzikl “Nove zgode Wande LaVande”

Davor Mandić

Osim toga, siječanj donosi i spoj lutkarskog i dramskog izričaja u "Šumi Striborovoj".



RIJEKA – Gradsko kazalište lutaka Rijeka na početku nove godine obnavlja mali lutkarski mjuzikl “Nove zgode Wande LaVande”, a započele su i probe za novu predstavu “Mrljek i Prljek”, čija će premijera biti u veljači.


Osim toga, siječanj donosi i spoj lutkarskog i dramskog izričaja u “Šumi Striborovoj”.
“Nove zgode Wande LaVande” na repertoaru su do subote, 22. siječnja, u standardnim terminima za građanstvo. “Šuma Striborova” igra, pak, u petak, 28. siječnja u 18 sati i u subotu, 29. siječnja u 11 i u 18 sati. Redatelj Lary Zappia je na scenu postavio predstavu prema poznatom tekstu Ivane Brlić Mažuranić, koju izvode Almira Štifanić, Karin Fröhlich, Damir Orlić i Zlatko Vicić.


Ovom predstavom, poručuju u GKL-u, ujedno će se obilježiti i Small Size Days, dani posvećeni izvedbama, radionicama i ostalim aktivnostima za djecu do šest godina starosti, koji okupljaju one najmlađe i njihove obitelji, odgajatelje i dionike kako bi prepoznali važnost umjetnosti i njezino značenje u našim životima, od rođenja pa sve do starosti.




Premijera predstave “Mrljek i Prljek” trebala bi se dogoditi u veljači, a u GKL-u je opisuju kao dramatizaciju zabavnog i duhovitog istoimenog serijala Jelene Pervan i Jelene Brezovec. Dramaturgiju i režiju ovih poučnih priča za djecu o higijeni potpisuje David Petrović, a naslovne uloge Mrljeka i Prljeka, “dviju zloćkastih, ali šašavih bakterija koje brzo i lako osvajaju svačije simpatije”, nose glumci Karin Fröhlich i Alex Đaković.