"Vesela" večer u riječkom HNK

Gledateljica Spadoni Štefanić neovlašteno snimala predstavu, Frljić joj oduzeo foto-aparat i pozvao policiju

Kim Cuculić

Arhiva NL / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Arhiva NL / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Izvedbi predstave Hrvatsko glumište u HNK Ivana pl. Zajca u subotu navečer prisustvovali su i Vedrana Spadoni Štefanić, Slobodan Šnajder, Vitomira Lončar i Snježana Banović



RIJEKA – Izvedbi predstave Hrvatsko glumište u HNK Ivana pl. Zajca u subotu navečer prisustvovali su i Vedrana Spadoni Štefanić, Slobodan Šnajder, Vitomira Lončar i Snježana Banović, što samo po sebi ne bi izazvalo pažnju da Vedrana Spadoni unatoč kazališnim običajima nije pokušala fotografirati dijelove predstave “za potrebe dokaznog postupka”.


Intendant Oliver Frljić oduzeo joj je foto-aparat, izbrisao neovlašteno snimljene fotografije te pozvao policiju koja je uzela izjave od Spadoni Štefanić i osoba s kojima je bila u riječkom teatru.


Frljić navodi kako, inače, uoči predstava, bude pušteno snimljeno upozorenje o tome da se predstave ne smiju snimati, no baš večeras dogodilo se da iz tehničkih razloga to nije učinjeno. Također poznato je da čak i fotoreporteri iz novinskih redakcija snimaju kazališne predstave uz prethodnu najavu, i tada bez uključenog blica kako ne bi ometali glumce u izvedbi i publiku u praćenju programa.




Napomenimo i to da je redakciju Novog lista o spomenutom događaju izvijestila Spadoni Štefanić, nakon čega smo kontaktirali i Frljića.


Da se radi o ustaljenoj praksi s kojom je kazališna publika itekako dobro upoznata potvrđuje i primjer mjesečnog programa iz 2006., kada intendant nije bio Oliver Frljić.