"Transformacije"

Danas počinje upis pretplatnika za kazališnu sezonu u “Zajcu”

Kim Cuculić

Foto D. Šokčević

Foto D. Šokčević

Na pozornici riječkog HNK-a publiku u novoj sezoni očekuje 16 premijera



RIJEKA – Upis pretplatnika za kazališnu sezonu 2022/2023., koja će se odvijati pod nazivom »Transformacije«, počinje danas na blagajni HNK-a Ivana pl. Zajca. Prema već ustaljenom ritmu, upisi dosadašnjih, odnosno prošlosezonskih pretplatnika trajat će do 12. rujna do kada će ih čekati njihova ranije odabrana mjesta u gledalištu, a upis novih pretplatnika kreće 13. rujna. Blagajna »Zajca« će do konca rujna biti otvorena radnim danom od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati.


Osim stalnog mjesta u gledalištu prema vlastitom izboru, pretplata osigurava popuste od 10 do 50 posto na redovne cijene ulaznica. Kupnjom dviju ili više različitih pretplata ostvaruje se dodatni popust na jednu od njih, a svi pretplatnici uživaju popust od 20 posto i na redovne cijene ulaznica za programe u produkciji riječkog HNK-a.


Devet pretplatničkih ciklusa


I ove sezone građanima je dano na izbor devet različitih pretplatničkih ciklusa, i to: građanske pretplate što ih čine kombinacije dramskih, opernih i baletnih predstava (G1,G2), Premijerna dramska pretplata (DP), Abbonamento adulti (predstave Talijanske drame), Premijerna glazbena pretplata (GP), Koncertna pretplata (KP) te Vikend pretplata (VP) i Popularna pretplata (PP), a tu je i novi pretplatnički ciklus K-HNK zahvaljujući kojem će riječka kazališna publika moći vidjeti neke od ponajboljih predstava iz produkcije hrvatskih nacionalnih kazališta.




Uz brojne pogodnosti, pretplatničku publiku očekuju i one posebne, pa će tako, primjerice, oni koji kupe obje premijerne preplate na poklon dobiti ciklus komornih koncerata, a za sve će zainteresirane pretplatnike ekskluzivno biti osigurane ulaznice po povoljnoj cijeni i organizirani prijevoz za izvedbu »Posvećenja proljeća« Igora Stravinskog u suradnji sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i uz ansambl riječkog Baleta u zagrebačkom KD-u Vatroslava Lisinskog.


Posebni gosti sezone


– Na pozornici riječkog HNK-a publiku u novoj sezoni očekuje čak 16 premijera, čitav niz atraktivnih i umjetnički uzbudljivih predstava i koncerata. Uz brojna riječka i gostujuća glasovita umjetnička imena, poznate redatelje i izvođačke zvijezde, u više će projekata sudjelovati i troje posebnih gostiju sezone: argentinski redatelj, autor višestruko nagrađivanog »Kralja Edipa« Luciano Delprato; hrvatska operna diva, nacionalna prvakinja HNK-a u Zagrebu Dubravka Šeparović Mušović te Bruno Delepelaire, solo-violončelist Berlinske filharmonije, javljaju iz »Zajca«.


Detaljnije informacije o programu pretplate i sezoni »Transformacije« mogu se pronaći na web-stranici »Zajca«: www.hnk-zajc.hr i na blagajni Kazališta (Verdijeva 5a, telefon 051/337-114, [email protected]).