Premijera

Balet za djecu “Pinocchio” uskoro na pozornici “Zajca”

Kim Cuculić

Ilustracija HNK Ivan pl. Zajc

Ilustracija HNK Ivan pl. Zajc

Premijera u koreografiji Michelea Pastorinija najavljena je za subotu, 2. ožujka u 12 sati



Kroz plesni će pokret uskoro na pozornici riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca oživjeti bezvremenski lutak »Pinocchio« i to kao balet za djecu čiju koreografiju, koncept i dramaturgiju potpisuje prvak riječkog Baleta Michele Pastorini.


Premijerna izvedba na programu je u subotu 2. ožujka u 12 sati. Očaravajuće maštovita produkcija temeljena je na, svim generacijama omiljenom, romanu Carla Collodija.


Riječka prilagodba ostaje vjerna izvornom zapletu, dodajući dašak humora i puno šarma te otkrivajući i neke tajne sporedne priče.




Riječ je o plesnoj avanturi za djecu, ali i njihove roditelje te sve odrasle koji nisu izgubili dijete u sebi, čiju originalnu glazbu potpisuje Marin Butorac, scenografiju i kostimografiju Aleksandra Ana Buković, a svjetlo Kristian Baljarevski.


Ulogu Pinocchija u alternaciji plešu Thomas Krähenbühl i Federico Rubisse, Geppetta Valentin Chou i Ali Tabbouch, Plavu vilu Ksenija Krutova, Marta Voinea Čavrak i Mio Sumiyama, Zrikavca Alvaro Olmedo i Giorgio Otranto, Lisicu Janne Boere i Noa Gabriel Siluvangi, a Mačka Soyoka Iwata i Maria Matarranz de las Heras.


U ostalim su ulogama Alejandro Polo, Giorgio Otranto, Noa Gabriel Siluvangi, Alessia Tacchini, Isabelle Zabot, Mio Sumiyama, Gabrielle Colson i Yurika Kimura.


Iz pozadine se čuju glasovi dramskih glumaca Aleksandra Cvjetkovića i Giuseppea Nicodema.