Približavanje kazališta publici

“Baci oko na kazališni izlog” u Toweru: Predstavljeni kazališni kostimi i dio scenografije iz “Zajca”

Ervin Pavleković

Kazališni izlog u riječkom Toweru / Foto ANGELA MAKSIMOVIĆ

Kazališni izlog u riječkom Toweru / Foto ANGELA MAKSIMOVIĆ

Tower kao aktivni društveni dionik, riječima Vanje Pletikosa Crnić, nastavlja s mini izložbama, ovo je treća ovogodišnja, kojom će onih 400 do 450 tisuća posjetitelja moći vidjeti što ih sve očekuje u ovoj kazališnoj sezoni



 


 


RIJEKA – S ciljem približavanja kazališne djelatnosti i ovosezonskog bogatog programa riječkoj publici u Tower centru Rijeka predstavljeni su kazališni kostimi i dio scenografije iz predstava HNK-a Ivana. pl Zajca, odnosno kazališni izlog naziva »Baci oko na kazališni izlog«. Kako je uvodno istaknula Katarina Mažuran, zadužena za razvoj publike, kazališni izlog koji uključuje kostime iz nekoliko predstava te dio scenografije djelić je kazališne čarolije koju riječki HNK proizvodi, a sve je izrađeno u njihovim radionicama. Kostimi su iz predstava »La Gioconda«, »Amadeus«, »Vježbanje života – drugi put«, a osim statičnog izloga, odnosno prezentacije kazališne djelatnosti, uključit će i aktivnost u vidu raznih događanja, fragmenata iz predstava, čime HNK predstavljaja svoje ansamble i popularne predstave.




Tower kao aktivni društveni dionik, riječima Vanje Pletikosa Crnić, nastavlja s mini izložbama, ovo je treća ovogodišnja, kojom će onih 400 do 450 tisuća posjetitelja moći vidjeti što ih sve očekuje u ovoj kazališnoj sezoni. U nastavku je upraviteljica promidžbe, marketinga i prodaje Ana Miljanović dala kratak uvid u ovosezonski program unutar svake grane, koji uključuje i nove predstave i one stare koje će, s obzirom na interes publike, biti reprizno prikazane, pa nas tako od Hrvatske drame, ističe, očekuju »Macbeth«, »Glorija« te predstava »Slučaj vlastite pogibelji« prema romanu Kristiana Novaka, od Opere Wagnerovo »Rajnino zlato«, »Anna Bolena« Donizettija, koncerti Čajkovskog, Chopina i Lutoslawskog, Talijanska drama donosi »U ritmu Broadwaya«, »Kamikaze«, »Memories«, a od baletnih predstava očekuju nas »Pinocchio« Pastorinija i »Grand finale« Nadava Zelnera.