Galerija Laurus

Saša Jantolek u četvrtak izlaže svoj “Ljetopis” u Lovranu

Aleksandra Kućel Ilić

Otvorenje izložbe u Laurusu je u četvratak u 20 sati



Saša Jantolek će svoje radove prezentirati u lovranskoj galeriji Laurus na izložbi pod nazivom »Ljetopis« koja se otvara u četvrtak s početkom u 20 sati, a ostat će otvorena do 1. srpnja.


Jantolekove su slike inspirirane krajem u kojem živi, a inače je likovni izričaj ovog umjetnika rođenog 1968. godine u Rijeci vrlo šarolik.


– Umjetničko djelovanje Saše Jantoleka obuhvaća strip, crtež, slike, instalacije, objekte, ironične konceptualne ili »stvarne« pusteve (pokladne lutke), poetske ilustracije, lutke, pri čemu je konstanta njegovog umjetničkog izražavanja integracija slikarskog i kiparskog, humorističnog, maštovitog I lucidnog, poetskog i grotesknog.




Posuđujući fragmente različitih umjetničkih stilova, tehnika i postupaka – na tragu dječjeg izraza, mediteranske senzibilnosti, neoekspresionizma, ludizma, autsider arta, art bruta – kroz svoj je rad ostvario karakterističan stil i estetiku.


Član je HDLU-a Rijeka, HDLU-a Istre, ULUPUH-a i HZSU-a – stoji u umjetnikovoj biografiji. Izložba uz koju će se predstaviti u Lovranu je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.