L.A.E. XXI

Retrospektiva u povodu tri desetljeća Labin Art Expressa

Kim Cuculić



LABIN – Labin Art Express XXI (L.A.E. XXI) u okviru projekta »Inspiracija«, a u sklopu programa obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, u DKC-u Lamparna organizira retrospektivnu izložbu »L.A.E. (1991) – L.A.E. XXI (2021)« u povodu 30. godišnjice osnivanja Labin Art Expressa.


Otvorenje izložbe je u petak 19. ožujka u 20 sati. Putem fotografija, tekstova, dokumenata, videoradova te dvije umjetničke instalacije, labinskoj javnosti bit će prvi put predstavljeno tridesetogodišnje djelovanje jednog od prvih kulturno-umjetničkih kolektiva u Hrvatskoj, koji je snažno obilježio hrvatsku nezavisnu kulturnu scenu i razvoj civilnog sektora općenito, a Labin i njegovu rudarsku baštinu pozicionirao u centar interesa hrvatske i svjetske javnosti i medija.


– Dvije obljetnice u 2021., 100. godina Labinske republike i 30. godina Labin Art Expressa, s okruglih 70 godina razlike samo su tranzicija onih istih snaga, uvjerenja i nakana s kojima su labinski rudari 2. ožujka 1921. ustali protiv izrabljivanja – piše u najavi.