Riječki MMSU

Otvorena izložba videoradova “Tijela na pozornici”

Hina

Tijela na pozornici u MMSU / Foto MMSU

Tijela na pozornici u MMSU / Foto MMSU

Izložba videoradova "Tijela na pozornici - performans od kuće u doba karantene" kustosa Andree Continija u suradnji s Teatro Linguaggicreativi otvorena je u petak u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci



RIJEKA Izložba videoradova “Tijela na pozornici – performans od kuće u doba karantene” kustosa Andree Continija u suradnji s Teatro Linguaggicreativi otvorena je u petak u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci.


Izvorno je program “Tijela na pozornici”, kao kazališna predstava izveden pred rasprodanim gledalištem dvije večeri za redom u prostoru Teatro Linguaggicreativi u Milanu u prosincu 2019. godine, a u virtualnom obliku je u svibnju 2020. postavljen na internetskim stranicama, ovog puta s grafički precrtanim pojmom “na pozornici”, sugerirajući njenu nedostupnost.


Ovaj program sad gostuje u riječkom MMSU. Ideja za “Tijela na pozornici” nastala je kao rezultat traženja načina prikladnog za stvaranje umjetnosti i uživanje u njoj u izmijenjenim okolnostima.




Umjetnici su razdoblje kućne izolacije uklopili u vlastiti proces istraživanja i snimali video radove s performansima.


Pozvani su na sudjelovanje u projektu s ponudom da izlože svoje iskustvo nametnutog zatvaranja, odnosno da razmisle o nekoj vrsti akcije koju bi izveli u vlastitom prostoru karantene.


Sudjeluje 40-tak mladih i međunarodno priznatih umjetnika.