Fotografija

Na natječaj “COVID-19” Fotokluba Rijeka javila se 152 autora – ima ih u dobi od 5 do 93 godine

Kim Cuculić

Slavka Pavić: »Ostani«

Slavka Pavić: »Ostani«



Kako izvještava Fotoklub Rijeka, na natječaj i izložbu »COVID-19« prijavilo se 152 autora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Švedske s 233 prijave u četirima kategorijama.


– Na natječaju, a i na izložbi, imamo sudionike od pet godina – Teodor Rogić u kategoriji mladih autora, do 93 godine – Slavka Pavić, legenda hrvatske fotografije, u kategoriji umjetničkog koncepta. U Fotoklubu Rijeka ponosni smo na našu tradiciju bavljenja hobističkom fotografijom već više od 123 godine i ponosni smo jer još uvijek s puno energije i pozitivizma nastavljamo ideju dobre i aktualne fotografije naših prethodnika. Tako smo i ovim natječajem i izložbom bili »na licu mjesta« i time smo ispunili osnovnu zadaću fotografije da bilježi i otima od zaborava sve važne događaje. A ova pošast od korone itekako je važna jer nam je preko noći mijenjala život.


To ove fotografije svjedoče – kažu u Fotoklubu Rijeka. Uvid u cjelovitu izložbu, tekstove obrazloženja, nagrađene i pohvaljene autore te izložene fotografije može se vidjeti na: http://fotoklubrijeka.hr/izlozba-covid-19/.