Palača šećera

Muzej grada Rijeke objavio brojke: Više od 4.000 posjetitelja riječkog Klimta

Davor Mandić

Foto Velid Đekić

Foto Velid Đekić

Izložbu je u lipnju – u paketu s posjetom stalnom muzejskom postavu – posjetio 731 posjetitelj. Srpanj je potvrdio da se turistički kotač ubrzava, pa je izložbu vidjelo 1.476 posjetitelja. Kolovoz je donio vrhunac s 1.936 posjetitelja



Izložba »Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza« u Muzeju grada Rijeke na novoj lokaciji u Palači šećera privukla je više od četiri tisuće posjetitelja, javljaju iz toga muzeja.


Kako podsjećaju, izložba je otvorena 20. travnja, ali samo za medijske djelatnike, u skladu s tadašnjim protuepidemijskim mjerama. Nakon što su mjere promijenjene, izložba je otvorena i za javnost, što je na mjesto događaja dovelo brojne posjetitelje.


Tri ljetna mjeseca


– Vrhunac je zabilježen ovoga ljeta, kada je turistička sezona iznova poprimila prijeepidemijske konture, a strani gosti dobro reagirali na tvrdnju o međunarodnoj zanimljivosti riječkoga Klimta.




Izložbu je tijekom lipnja – u zajedničkom paketu s posjetom stalnom postavu o povijesti Rijeke u istoj zgradi – posjetio 731 posjetitelj.



Srpanj je potvrdio da se turistički kotač ubrzava, pa je »Nepoznatog Klimta« vidjelo 1.476 posjetitelja. Kolovoz je donio vrhunac s 1.936 posjetitelja.


Ukupno gledajući, u tri ljetna mjeseca izložbu je vidjelo 4.173 posjetitelja – kažu u MGR-u.


Rekordan dnevni broj


U Muzeju smatraju da bi brojke bile i više da nije bilo ekstremnih temperatura.



– U danima najviših temperatura posjet Muzeju očekivano je padao, a za normalnijeg vremena rastao. Potvrđuje to podatak kako je rekordan dnevni broj posjetitelja zabilježen po završetku najvrućeg razdoblja, u drugoj polovici kolovoza.


Tako je »Nepoznatog Klimta« 17. kolovoza vidjelo 214 posjetitelja – kažu u Muzeju, zaključujući da su među stranim turistima izložbu najviše posjećivali Nijemci, Nizozemci i Austrijanci, a da su za njima slijedili Talijani.