Strip i ilustracije

Kvarnerska kolonija počela izložbom preko 60 crteža 11 autora i autorica

Kim Cuculić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Ciljevi izložbe i kolonije su promocija stripa, ilustracije i animiranog filma kao umjetničkih formi, poticanje i valorizacija umjetničkog stvaralaštva



RIJEKA – Druga Kvarnerska kolonija autorskog stripa i ilustracije otvorena je izložbom crteža autora i autorica autorskog stripa i ilustracije u Galeriji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Postavljeno je više od 60 crteža 11 autora i autorica koji su sudjelovali na prethodnoj Kvarnerskoj kolonji. Na izložbi su postavljene table stripa i ilustracije autora i autorica iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Opatije, Splita i Varaždina. Predstavljeni autori i autorice su Matija Pisačić, Marko Dješka, Ivan Marušić, Ivana Geček, Stjepan Bartolić, Lea Kralj Jager, Korina Hunjak, Antonio Filipović, Ivan Mišković, Damir Steinfl i Damir Stojnić.


Izložba će biti otvorena do 30. ožujka od 17 do 20 sati od ponedjeljka do subote. Ciljevi izložbe i kolonije su promocija stripa, ilustracije i animiranog filma kao umjetničkih formi, poticanje i valorizacija umjetničkog stvaralaštva te oblikovanje publike kako bi se potaknule mogućnosti razvoja kreativnih industrija u navedenim područjima umjetničkog izričaja. Kolonija ima svrhu promovirati hrvatske autore te povećati vidljivost umjetničkog stvaralaštva hrvatskih autora. Umjetnički voditelj Kolonije je Damir Steinfl, autor stripova, koji već više od 10 godina vodi radionicu stripa za djecu u DIP-u i u Opatiji pod nazivom “Kreativna radionica stripa i ilustracije Stvori novi kadar!”.


Organizator je DIP, koji podržava stvaralaštvo i kulturnu produkciju autora prepoznatljivih crtačkih rukopisa.